• /assets/images/vinkje.png Meer dan 300.000 onderdelen
 • /assets/images/vinkje.png Vakkundig technisch support 
 • /assets/images/vinkje.png Veilig en makkelijk betalen

Zoek onderdeel

Vul je kenteken in om onderdelen voor jouw auto te vinden:

NL

Katalysator

De katalysator werkt nauw samen met de motor. Wanneer de katalysator kapot is, is het van groot belang dat deze vervangen wordt. Vul je kenteken in en vind binnen no-time de juiste katalysator voor jouw auto!

Ingewikkelde reparatie?

Wil je weten hoe je onderdelen vervangt? Of een nieuwe schijf laten monteren? Ons servicecentrum regelt het voor je!

 • 030 7 60 40 20
 • info@123autoparts.nl

Gratis verzending bij een bestelling boven de 70 euro!

Let op! Je hebt nog geen auto geselecteerd. Voer hierboven je kenteken in of kies handmatig jouw auto, zodat de juiste onderdelen weergegeven worden.

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelen

Katalysator

Bij de verbranding van benzine komen heel wat schadelijke stoffen vrij. Dankzij de katalysator in je auto worden deze giftige stoffen effectief omgezet in veilige stoffen. Het onderdeel bevindt zich tussen de motor en de uitlaat. Door middel van een chemische reactie zet de katalysator de schadelijke stoffen: koolstofmonoxide, stikstofoxiden en onverbrande koolwaterstof om in koolstofdioxide, stikstof en waterdamp.

Wat is de functie van een katalysator in de auto?

De katalysator van je auto neutraliseert schadelijke stoffen die door de motor worden uitgestoten. Door middel van een chemische reactie worden deze schadelijke stoffen omgezet in de minder schadelijke stoffen: koolstofdioxide, stikstof en waterdamp. In de katalysator zit een blok met het uiterlijk van een honingraat. In dit blok vindt de chemische reactie plaats die de gevaarlijke stoffen transformeert tot minder gevaarlijke stoffen. Beter voor het milieu en de samenleving!    

Katalysator kapot: hoe merk je dat?

Over het algemeen gaat een katalysator niet zomaar kapot en een heel autoleven mee. Toch kan het voorkomen dat het onderdeel bij een botsing beschadigd raakt of op den duur slijt en vervangen moet worden. Dit laatste is vaak het geval bij auto’s met hoge kilometerstanden. Problemen met de katalysator gaan vaak samen met een slecht functionerende motor. Twijfel je of de katalysator kapot is? Check dan onderstaande lijst met de meest voorkomende problemen:

 1. Een stotterende motor
 2. Een rammelend geluid
 3. De auto trekt niet goed meer op
 4. De auto stinkt naar rotte eieren
 5. Een hoger brandstofverbruik
 6. Het motorstoringslampje brandt
 7. De auto start niet goed

Auto katalysator vervangen?

Is het probleem verholpen zodra je de katalysator laat vervangen? Helaas niet! Problemen met de katalysator gaan vaak gepaard met een slecht functionerende motor of uitlaatsysteem. Daarom is het belangrijk om ook deze onderdelen grondig te inspecteren. Vervang je enkel de katalysator van de auto? Dan kan het zo zijn dat het onderdeel binnen de kortste keren weer defect raakt. Het vervangen kost al snel € 300,00 tot € 900,00 en het zou zonde zijn als het probleem hiermee niet verholpen is. Hoe hoog de kosten exact zijn, is afhankelijk van het type auto.

Een nieuwe katalysator kopen doe je bij 123autoparts!

Is de katalysator in jouw auto defect? Dan kun je niet anders dan een nieuwe katalysator kopen. Doorrijden met het defecte onderdeel is geen optie en ontzettend slecht voor het milieu. Daarnaast zijn de stoffen die uit je uitlaat komen zeer giftig. Laat het onderdeel dus altijd vervangen. Omdat er edelmetalen in het blok verwerkt zitten, kan het onderdeel helaas niet gerepareerd worden.

 

10% KORTINGSBON VOOR JE EERSTE BESTELLING

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van onze acties en exclusieve kortingen.
 

 

123autoparts info@123autoparts.nl 123Autoparts
NL WENUM WIESEL Gelderland 7354 ZX Antwoordnummer 73454
030 7 60 40 20

Klanten geven ons een 9 uit 10
(6395 reviews)

© 2024

123autoparts.nl ® Alle rechten voorbehouden

naar boven
ACCEPTEREN

Door de site te blijven gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie