• /assets/images/vinkje.png Meer dan 300.000 onderdelen
  • /assets/images/vinkje.png Vakkundig technisch support 
  • /assets/images/vinkje.png Veilig en makkelijk betalen

Zoek onderdeel

Vul je kenteken in om onderdelen voor jouw auto te vinden:

NL

Uitlaat

Een uitlaat doet meer dan je denkt. Het voert niet alleen uitlaatgassen af, maar het zorgt ook voor demping. Wanneer jouw uitlaat aan vervanging toe is, kun je uitstekend bij ons terecht. Vul hier je kenteken in en vindt meteen de juiste uitlaat voor jouw auto.

Ingewikkelde reparatie?

Wil je weten hoe je onderdelen vervangt? Of een nieuwe schijf laten monteren? Ons servicecentrum regelt het voor je!

  • 030 7 60 40 20
  • info@123autoparts.nl

Gratis verzending bij een bestelling boven de 70 euro!

Let op! Je hebt nog geen auto geselecteerd. Voer hierboven je kenteken in of kies handmatig jouw auto, zodat de juiste onderdelen weergegeven worden.

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelen

Uitlaat

Een uitlaat doet meerdere dingen voor je auto. Zo voert hij uitlaatgassen af geproduceerd door je motor en zorgt hij voor geluiddemping. Is jouw auto toe aan een nieuwe uitlaat? Check dan ons assortiment. Voer je kenteken in en het juiste exemplaar voor jouw auto verschijnt vanzelf.

Werking van een uitlaat

Allereerst zorgt een uitlaat voor de afvoer van uitlaatgassen. Je automotor produceert verschillende soorten gassen die schadelijk zijn voor het milieu. Een katalysator zet deze gassen om in minder schadelijke gassen. Daarnaast zorgt een uitlaat voor geluiddemping. Bij dieselauto’s heeft de uitlaat ook een roetfilter die schadelijke deeltjes uit de lucht opvangt.

Herken een defecte uitlaat

Een defecte uitlaat merk je snel genoeg op. Je hoort namelijk een heel ander geluid uit de uitlaat komen dan normaal.

Het is mogelijk dat je uitlaat is verroest. Dit gebeurt meestal bij de einddemper omdat de gassen daar al deels afgekoeld zijn en condens vormen. Door het roesten ontstaan gaten in de uitlaat wat uiteindelijk voor een lek zorgt. In sommige gevallen zijn er enkel kleine gaatjes in de uitlaat te vinden. Je kunt er dan voor kiezen om deze op te laten vullen met een speciaal soort pasta.

Verder kan er schade ontstaan aan het ophangsysteem van de uitlaat. Het is mogelijk dat ophangrubbers uitdrogen of de ophangbeugels gaan roesten. Is dit het geval? Pas dan op, want je uitlaat kan afbreken.

Soorten uitlaten

Een standaard uitlaat is in negen van de tien gevallen gemaakt van gealumiseerd staal. Dit soort uitlaten komen voor in de meeste auto’s. Wil je een uitlaat die langer mee gaat dan een regulier model? Kies dan voor een roestvrijstalen uitlaat.

Opzoek naar een uitlaat met betere prestaties en een stoerder geluid. Ga dan voor een sportuitlaat. Deze zijn wat ruimer dan een standaard type en maken daarom meer geluid. Doordat een sport uitlaat minder tegendruk geeft, realiseert hij iets betere prestaties.

 

10% KORTINGSBON VOOR JE EERSTE BESTELLING

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van onze acties en exclusieve kortingen.
 

 

123autoparts info@123autoparts.nl 123Autoparts
NL WENUM WIESEL Gelderland 7354 ZX Antwoordnummer 73454
030 7 60 40 20

Klanten geven ons een 9 uit 10
(6362 reviews)

© 2024

123autoparts.nl ® Alle rechten voorbehouden

naar boven
ACCEPTEREN

Door de site te blijven gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie