• /assets/images/vinkje.png Meer dan 300.000 onderdelen
  • /assets/images/vinkje.png Vakkundig technisch support 
  • /assets/images/vinkje.png Veilig en makkelijk betalen

Zoek onderdeel

Vul je kenteken in om onderdelen voor jouw auto te vinden:

NL

Oliefilters

Oliefilters zorgen ervoor dat olie goed in de motor terechtkomt én wordt gezuiverd van vuil. Zo gaat de motor van je auto langer mee. Een goedwerkende filter is dan ook van groot belang. Vul simpelweg je kenteken in en vind direct de juiste voor jouw auto!

Ingewikkelde reparatie?

Wil je weten hoe je onderdelen vervangt? Of een nieuwe schijf laten monteren? Ons servicecentrum regelt het voor je!

  • 030 7 60 40 20
  • info@123autoparts.nl

Gratis verzending bij een bestelling boven de 70 euro!

Let op! Je hebt nog geen auto geselecteerd. Voer hierboven je kenteken in of kies handmatig jouw auto, zodat de juiste onderdelen weergegeven worden.

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelen

Oliefilters

Oliefilters zorgen ervoor dat olie goed in de motor terechtkomt én wordt gezuiverd van vuil. Alle bewegende onderdelen in een motor worden gesmeerd met olie. Deze olie neemt echter vuil op dat ontstaat door slijtage. Denk aan verbrandingsresten, metadeeltjes en roet. Het is dan ook mogelijk dat vuil de motor van je auto erg beschadigt. Een goed functionerende oliefilter is daarom van essentieel belang. 

 

Bypass oliefilter

We onderscheiden twee typen oliefilters van elkaar: bypass en full flow. Bypass bestaat al zeer lang. Kenmerkend aan dit soort filters is dat ze een groot deel van de motorolie vrij laten doorstromen. Slechts een klein gedeelte van de olie wordt gefilterd. Je begrijpt dat dit niet al te best was voor de motoren van auto's. Precies daarom werd de nieuwe variant op de markt gebracht: full flow.

 

Full flow oliefilter

Full flow oliefilters kom je vandaag de dag tegen in vrijwel alle auto's. Zowel de motorolie als de filter zijn gemaakt van een uitstekende kwaliteit. Wat dit betekent? De olie wordt goed gefilterd én de motor van auto's gaan lang mee.

Bij een full flow filter wordt, als onverhoopt een blokkade ontstaat, de overdrukklep geactiveerd. Deze klep zorgt voor een ongefilterde, vrije doorstroming van de olie. Vervang de oliefilter direct als de overdrukklep in werking treedt.

 

Methodes van oliefiltering

Er bestaan diverse methodes om olie te filteren. Over het algemeen onderscheiden we centrifugale kracht, magnetisme en sedimentatie. 

 

Oliefilter vervangen

Het is goed om de oliefilter van je auto zo nu en dan te vervangen. Houd als vuistregel een levensduur aan van één jaar, 15.000 km (benzine) óf 30.000 km (diesel) moet zijn. Dit geldt voor een personenwagen. 

In de meeste gevallen is de oliefilter aan de buitenkant van de motor geplaatst. Hierdoor vind en vervang je deze gemakkelijk. Voor demontage én montage, heb je een filtersleutel nodig. Ook deze vind je in ons aanbod!

 

Oliefilter kopen

Oliefilter kopen? Je bent bij 123autoparts aan het juiste adres. Je bestelt je filter al binnen enkele klikken op de knop. Wij zorgen vervolgens voor een razendsnelle levering!

 

10% KORTINGSBON VOOR JE EERSTE BESTELLING

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van onze acties en exclusieve kortingen.
 

 

123autoparts info@123autoparts.nl 123Autoparts
NL WENUM WIESEL Gelderland 7354 ZX Antwoordnummer 73454
030 7 60 40 20

Klanten geven ons een 9 uit 10
(6390 reviews)

© 2024

123autoparts.nl ® Alle rechten voorbehouden

naar boven
ACCEPTEREN

Door de site te blijven gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie