• /assets/images/vinkje.png Meer dan 300.000 onderdelen
  • /assets/images/vinkje.png Vakkundig technisch support 
  • /assets/images/vinkje.png Veilig en makkelijk betalen

Zoek onderdeel

Vul je kenteken in om onderdelen voor jouw auto te vinden:

NL

Luchtfilters

Een luchtfilter zuivert aangezogen lucht van buiten, voordat deze binnenstroomt in de motor van je auto. Hierbij blijven ongewenste stoffen achter in de filter en komen deze dus niet in de motor terecht. Wanneer je luchtfilter verstopt zit of deze simpelweg niet meer goed werkt, is het tijd om deze te vervangen. Vul hier je kenteken in en dan vind je direct het juiste luchtfilter voor jouw auto!

Ingewikkelde reparatie?

Wil je weten hoe je onderdelen vervangt? Of een nieuwe schijf laten monteren? Ons servicecentrum regelt het voor je!

  • 030 7 60 40 20
  • info@123autoparts.nl

Gratis verzending bij een bestelling boven de 70 euro!

Let op! Je hebt nog geen auto geselecteerd. Voer hierboven je kenteken in of kies handmatig jouw auto, zodat de juiste onderdelen weergegeven worden.

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelen

Functie van een luchtfilter in je auto

Een luchtfilter zorgt er dus voor dat er geen schadelijke stoffen in de motor terechtkomen. Er is dan ook voldoende verse lucht nodig om de auto te laten rijden. In de verbrandingsmotor wordt een verbranding gecreëerd van brandstof en zuurstof. De zuurstof wordt van buitenaf gehaald en het luchtfilter zorgt ervoor dat er echt alleen zuurstof de motor in gaat, en geen andere ongewenste stoffen zoals bacteriën, stofdeeltjes en pollen. 

Een open luchtfilter in je auto: goed of slecht?

Luchtfilters zijn er in verschillende soorten en maten. De meeste auto’s hebben een gesloten luchtfilter, maar je kunt tegenwoordig ook kiezen voor een open luchtfilter. Een open luchtfilter kan ervoor zorgen dat het vermogen van je auto stijgt, maar dan moet je ook de luchttoevoer van de auto aanpassen. Daarnaast kiezen ook veel mensen voor een open luchtfilter omdat het een sportief aanzuiggeluid geeft. 

Een universeel luchtfilter

Wanneer je niet goed weet welke luchtfilter het beste is voor jouw auto, kun je online vaak ook terecht voor een universeel luchtfilter. Hierbij is de aansluitdiameter variabel, waardoor je deze altijd passend kan maken voor je auto. Echter is het helemaal niet lastig om de juiste luchtfilter voor je auto te vinden. Je vult hier je kenteken in en vindt zo makkelijk de juiste luchtfilter!

Luchtfilter van je auto schoonmaken

Wil je nog niet overgaan tot het vervangen van je luchtfilter, dan kun je er ook voor kiezen om deze eerst schoon te maken. Dit kun je gerust zelf doen, waarna je kan testen of dit voldoende verbetering oplevert. Gebruik bij het schoonmaken van het luchtfilter van je auto geen water of chemicaliën, maar enkel een droge doek en een stofzuiger.

Wanneer moet je het luchtfilter van je auto vervangen?

Wanneer je geen mankementen opmerkt, is het nog steeds verstandig om je luchtfilter regelmatig te vervangen. Het wordt aangeraden om deze zo om de 15.000 kilometer te controleren en anders om de 20.000 kilometer te vervangen. Wanneer je de volgende symptomen waarneemt, kan het ook zijn dat je luchtfilter niet meer goed werkt en vervangen moet worden: 

Zelf het luchtfilter van je auto vervangen of dit laten doen?

Het is zeker mogelijk om het luchtfilter zelf te vervangen. Vaak zit er op de plaats van het luchtfilter ook een instructieboekje waarin je kunt lezen hoe dit moet. Doe dit enkel wanneer je zelf handig bent en ervaring hebt in het vervangen van auto-onderdelen, anders is het verstandig om naar een automonteur te gaan. 

Een luchtfilter voor je auto kopen doe je hier!

Wil je dus een nieuwe luchtfilter voor je auto kopen, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je vindt hier onderdelen van de beste kwaliteit, die ook nog eens snel geleverd worden. Vul je kenteken in en je vindt gemakkelijk het juiste luchtfilter voor jouw auto!
 

 

10% KORTINGSBON VOOR JE EERSTE BESTELLING

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van onze acties en exclusieve kortingen.
 

 

123autoparts info@123autoparts.nl 123Autoparts
NL WENUM WIESEL Gelderland 7354 ZX Antwoordnummer 73454
030 7 60 40 20

Klanten geven ons een 9 uit 10
(6382 reviews)

© 2024

123autoparts.nl ® Alle rechten voorbehouden

naar boven
ACCEPTEREN

Door de site te blijven gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie