• /assets/images/vinkje.png Meer dan 300.000 onderdelen
  • /assets/images/vinkje.png Vakkundig technisch support 
  • /assets/images/vinkje.png Veilig en makkelijk betalen

Zoek onderdeel

Vul je kenteken in om onderdelen voor jouw auto te vinden:

NL

Koplamp

Zijn de koplampen van jouw auto dof geworden? Geen paniek. Koplampen koop je eenvoudig online bij 123autoparts.nl. Vul je kenteken in en vind de koplamp voor jouw auto. 

Ingewikkelde reparatie?

Wil je weten hoe je onderdelen vervangt? Of een nieuwe schijf laten monteren? Ons servicecentrum regelt het voor je!

  • 030 7 60 40 20
  • info@123autoparts.nl

Gratis verzending bij een bestelling boven de 70 euro!

Let op! Je hebt nog geen auto geselecteerd. Voer hierboven je kenteken in of kies handmatig jouw auto, zodat de juiste onderdelen weergegeven worden.

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelen

Koplamp kopen?

Vroeger was alles beter. Een veelgehoorde uitspraak die zeker opgaat voor koplampunits. Koplampen werden vroegen namelijk van glas gemaakt, maar tegenwoordig zijn ze gemaakt van transparant kunststof, met daarop een coating laag. Je auto wordt dagelijks blootgesteld aan zonlicht, zure regen, vuil, sneeuw, etc. Deze omstandigheden zorgen voor verkleuring van de coating, waardoor deze dof wordt. Dit ziet er niet alleen lelijk uit, maar belangrijker nog, de lichtopbrengst van je koplampen gaan achteruit. Heb je last van doffe koplampen, dat wordt het tijd deze te polijsten met de onderhoudsmiddelen van 123autoparts of deze te vervangen.

Koplamp vervangen

Tijd om een of beide koplampen voor de auto te vervangen? Raadpleeg dan altijd eerst even het instructieboekje van de auto. Daarin staat precies welk type lampen nodig zijn, of doe de kenteken check op deze pagina.

Lampjes worden zeer heet, dus wacht voor het vervangen van een koplamp altijd eventjes nadat de lampen uitstaan alvorens deze zelf te verwijderen. Bij het vervangen past de koplamp altijd maar op één manier in de kast.

Bij moderne auto's moet het systeem gereset worden alvorens de sensoren de vervangen koplamp detecteren. Doe dit door de auto volledig uit te zetten en opnieuw te starten.

Lukt het vervangen van de koplamp niet zelf? Dan maakt u makkelijk met ons een afspraak waarop wij vakkundig en snel helpen.

Koplamp afstellen

Nieuwe modellen auto's hebben elektronische opties om de koplamp van de auto af te stellen, meestal links van het stuur. Zorg ervoor dat de koplamp niet te ver vanaf de auto op het wegdek schijnt. Als je niet zeker bent over de afstelling laat dan spoedig een garage kijken, gezien het te maken heeft met de veiligheid in het verkeer.

Koplamp van je auto dof?

Doffe koplampen zijn gevaarlijk! Doffe koplampen zijn meestal het gevolg van krasjes of aanslag. In ieder geval een kritisch probleem om aan te pakken want verminderde zichtbaarheid is alles behalve veilig.

Grootmoeders 'wijsheden' zoals schoonmaken met tandpasta gaat in het geval van doffe koplampen niet op en professioneel kundigheid is vereist. Het glas bij sommige koplampen kan los gedemonteerd worden van de kast, waarbij het mogelijk is alleen het glas te bestellen en te vervangen.

Als dat niet mogelijk is dan is het noodzakelijk de koplamp in zijn geheel opnieuw te bestellen. Omdat aanslag en dofheid meestal gepaard gaat is het aan te raden beide koplampen te vervangen.

 

10% KORTINGSBON VOOR JE EERSTE BESTELLING

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van onze acties en exclusieve kortingen.
 

 

123autoparts info@123autoparts.nl 123Autoparts
NL WENUM WIESEL Gelderland 7354 ZX Antwoordnummer 73454
030 7 60 40 20

Klanten geven ons een 9 uit 10
(6362 reviews)

© 2024

123autoparts.nl ® Alle rechten voorbehouden

naar boven
ACCEPTEREN

Door de site te blijven gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie