• /assets/images/vinkje.png Meer dan 300.000 onderdelen
  • /assets/images/vinkje.png Vakkundig technisch support 
  • /assets/images/vinkje.png Veilig en makkelijk betalen

Zoek onderdeel

Vul je kenteken in om onderdelen voor jouw auto te vinden:

NL

Buitenspiegel auto

Is de buitenspiegel van je auto kapot? Of is deze zodanig aan het slijten dat je beter een nieuwe kan aanschaffen? Met nieuwe buitenspiegels neem je weer veilig deel aan het verkeer. Bij ons vind je snel de juiste spiegels voor jouw auto. Voer je kenteken in en de geschikte modellen komen automatisch naar boven.

Ingewikkelde reparatie?

Wil je weten hoe je onderdelen vervangt? Of een nieuwe schijf laten monteren? Ons servicecentrum regelt het voor je!

  • 030 7 60 40 20
  • info@123autoparts.nl

Gratis verzending bij een bestelling boven de 70 euro!

Let op! Je hebt nog geen auto geselecteerd. Voer hierboven je kenteken in of kies handmatig jouw auto, zodat de juiste onderdelen weergegeven worden.

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelen

Buitenspiegel auto

Met een buitenspiegel voor je auto neem je op een veilige manier deel aan het verkeer. Dankzij de buitenspiegel heb je perfect zicht op de situatie naast en schuin achter je. Zo voorkom je gevaarlijke situaties en scan je optimaal de situatie om je heen. Wel zo veilig!  

Wist je dat het overigens niet verplicht is dat je auto een rechter buitenspiegel heeft? Nee, alleen auto’s die na 25-01-2010 zijn gebouwd, dienen een rechter buitenspiegel te hebben.

Voor auto’s die vóór die datum gebouwd zijn, is alleen de linker buitenspiegel verplicht. Overigens zie je in het hedendaagse straatbeeld eigenlijk alleen maar auto’s met twee spiegels. Dit draagt bij aan de verkeersveiligheid.

Buitenspiegel kapot?

Bij een aanrijding is de kans groot dat de buitenspiegel van je auto beschadigd raakt. Dat is zeker het geval bij een zijdelingse aanrijding; in veel van die situaties komt jouw spiegel namelijk tegen de buitenspiegel van de andere auto.

Daarnaast bestaan er nog genoeg andere situaties waarbij de spiegel beschadigd raakt: bij vandalisme of bij een botsing met een vogel bijvoorbeeld.

Een buitenspiegel bestaat uit een buitenspiegelkap en uit het buitenspiegelglas. Beide onderdelen kunnen beschadigd raken en zodoende de verkeersveiligheid in het geding brengen.

Op het moment dat dit onderdeel van je auto kapot gegaan is, is het zaak om deze zo snel mogelijk te laten vervangen. Het kan ook voorkomen dat alleen het buitenspiegelglas of enkel de buitenspiegelkap kapot zijn; ook daarvoor kun je bij ons terecht.

Buitenspiegel vervangen, hoe doe je dat?

Tegenwoordig zijn buitenspiegels van auto’s behoorlijk geavanceerde producten geworden. Het ene model is verwarmd en de ander is voorzien van een dode hoek sensor. Deze technische snufjes zorgen ervoor dat het vervangen van een buitenspiegel inmiddels niet al te gemakkelijk is. Ons advies is dan ook om een beschadigde buitenspiegel bij een autogarage te laten vervangen.

Bij oudere auto’s, zonder bovengenoemde elektrische systemen, is het overigens wel te doen om zelf de spiegels te vervangen. Vaak zit een dergelijke spiegel met één of meerdere boutjes vast.

Die boutjes kan je relatief makkelijk losschroeven en vervolgens weer vast maken. Let wel op dat het bij sommige auto’s noodzakelijk is om het gehele binnenpaneel van de deur te verwijderen. Bij niet alle auto’s is de spiegel makkelijk te bereiken, waardoor het vervangen een behoorlijk arbeidsintensieve klus is. De kosten voor het vervangen van de buitenspiegel lopen flink uiteen.

Buitenspiegel voor je auto kopen bij 123autoparts?

Is de buitenspiegel van jouw auto kapot en niet meer te repareren? Dan is het noodzakelijk om een nieuwe buitenspiegel te kopen. Wij bieden een ruime keuze aan buitenspiegels. Je hebt de keuze uit bekende merken zoals: Alkar, Van Wezel en Diederichs. Daarnaast heb je de mogelijkheid om via je kenteken of het merk van je auto te zoeken naar de juiste onderdelen. Zo vind je bij 123autoparts gemakkelijk een passend onderdeel voor jouw auto en bestel je altijd het juiste.

 

10% KORTINGSBON VOOR JE EERSTE BESTELLING

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van onze acties en exclusieve kortingen.
 

 

123autoparts info@123autoparts.nl 123Autoparts
NL WENUM WIESEL Gelderland 7354 ZX Antwoordnummer 73454
030 7 60 40 20

Klanten geven ons een 9 uit 10
(6362 reviews)

© 2024

123autoparts.nl ® Alle rechten voorbehouden

naar boven
ACCEPTEREN

Door de site te blijven gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie