• /assets/images/vinkje.png Meer dan 300.000 onderdelen
  • /assets/images/vinkje.png Vakkundig technisch support 
  • /assets/images/vinkje.png Veilig en makkelijk betalen

Zoek onderdeel

Vul je kenteken in om onderdelen voor jouw auto te vinden:

NL

Bougies

Bougies voor je auto kopen? Het is belangrijk om de juiste aan te schaffen. Bij 123autoparts weet je zeker dat je de juiste koopt. Vul gemakkelijk het kenteken van je auto in. Wij doen de rest. De geschikte bougies bestellen wordt zo een fluitje van een cent!

Ingewikkelde reparatie?

Wil je weten hoe je onderdelen vervangt? Of een nieuwe schijf laten monteren? Ons servicecentrum regelt het voor je!

  • 030 7 60 40 20
  • info@123autoparts.nl

Gratis verzending bij een bestelling boven de 70 euro!

Let op! Je hebt nog geen auto geselecteerd. Voer hierboven je kenteken in of kies handmatig jouw auto, zodat de juiste onderdelen weergegeven worden.

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelen

Bougies

Benzine- en dieselmotoren zijn voorzien van een aantal bougies. Het heeft de vorm van een kaars en bestaat uit twee metalen contacten: de massa elektrode en de midden elektrode. Het onderdeel zorgt ervoor dat er in de cilinder van de motor een ontsteking plaatsvindt, zodat de motor begint te draaien.

De werking van bougies

Voor de werking van de motor zijn bougies onmisbaar. Een bougie bestaat uit twee metalen contacten, die minder dan een millimeter van elkaar staan. Op deze twee 'elektroden' wordt een hoge elektrische spanning van zo'n 30.000 volt gezet. De energie die hiervoor nodig is wordt aangevoerd vanuit de bobine. Hierna springt er een vonk over, die het lucht-brandstofmengsel aansteekt.

Wist je dat de werking van de bougies voor een benzinemotor en dieselmotor verschillend is? Bij een benzinemotor heeft het onderdeel een constante functie, terwijl ze bij een dieselmotor helpen om een koude start soepel te laten verlopen. Beiden even belangrijk als je het ons vraagt! 

Symptomen van kapotte auto bougies

Vaak merk je dat jouw auto bougie kapot is als de auto moeilijker start of inhoudt tijdens het rijden. Dit is met name het geval bij zware belasting, bijvoorbeeld als je hard optrekt of als je rijdt met een hoge snelheid. Hierdoor kan schade ontstaan en moet de auto bovendien meer brandstof verbruiken dan nodig. Uiteindelijk zal dit extra kosten met zich meebrengen. Laat het onderdeel daarom tijdig vervangen.

Wanneer moet je de bougies van de auto vervangen?

Bougies zijn slijtagegevoelige onderdelen. Dit is met name het geval bij een benzinemotor. Hier hebben ze namelijk een constante functie. Zijn de bougies van je auto versleten of heb je last van één van bovengenoemde problemen? Dan is het raadzaam om ze zo snel mogelijk te vervangen. Gemiddeld gaan de onderdelen zo’n 20.000 tot 30.000 kilometer mee. Iets langer gaat vaak ook nog wel, maar vervang bougies liever te vroeg dan te laat om schade en overmatige brandstofkosten te voorkomen.

Het vervangen van de onderdelen is een gespecialiseerde klus. Zo is het belangrijk om ze alléén bij een koude motor te vervangen. Bovendien is het van belang om de volgorde van de bougie en de kabels in de gaten te houden. Deze volgorde mag namelijk niet veranderen. Ons advies is om ze daarom altijd bij een gespecialiseerde autogarage te laten vervangen.

Nieuwe bougies bestellen, welke is geschikt?

Natuurlijk kun je wél zelf een nieuwe bougies bestellen. Het is noodzakelijk dat je de juiste aanschaft. Wij begrijpen dat dit lastig kan zijn. Bougies zijn er namelijk in talloze soorten, maten en materialen. Welk type je kunt kopen staat beschreven in de handleiding van de auto. We zetten de verschillende materialen en hun kenmerken alvast voor je op een rijtje:

Koper-nikkel. De levensduur hiervan bedraagt 25.000 tot 30.000 kilometer. Dit materiaal heeft een goede prijs en is perfect voor bijvoorbeeld lijnmotoren. 

Platina. Dit materiaal doet dienst tot maar liefst 120.000 kilometer. Voorzien van een dunne elektrode. Hierdoor wordt er een zeer krachtige vonk afgegeven. 

Zilver. Zilver is het meest geschikt voor voertuigen die op autogas rijden. Het gaat tot zo'n 30.000 km mee. Het voordeel is dat zilver zware belastingen en vervuiling doorstaat.

Iridium. Dit materiaal is bestand tegen roestvorming en hoge temperaturen. Over het algemeen gaat iridium net zo lang mee als platina. 

Jouw auto bougies koop je bij 123autoparts!

Nieuwe bougies kopen? Dat doe je bij 123autoparts gemakkelijk op kenteken. Daarnaast kun je er ook via het menu achter komen welk type bij jouw auto past. Selecteer hiervoor het merk en model auto dat je in bezit hebt. Wij zorgen vervolgens voor een razendsnelle levering.

 

10% KORTINGSBON VOOR JE EERSTE BESTELLING

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van onze acties en exclusieve kortingen.
 

 

123autoparts info@123autoparts.nl 123Autoparts
NL WENUM WIESEL Gelderland 7354 ZX Antwoordnummer 73454
030 7 60 40 20

Klanten geven ons een 9 uit 10
(6398 reviews)

© 2024

123autoparts.nl ® Alle rechten voorbehouden

naar boven
ACCEPTEREN

Door de site te blijven gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie