• /assets/images/vinkje.png Meer dan 300.000 onderdelen
  • /assets/images/vinkje.png Vakkundig technisch support 
  • /assets/images/vinkje.png Veilig en makkelijk betalen

Zoek onderdeel

Vul je kenteken in om onderdelen voor jouw auto te vinden:

NL

Auto accu

De accu van je auto is ontzettend belangrijk. Deze zorgt er namelijk voor dat de auto start, de lampen werken én dat je naar de radio kunt luisteren. Na verloop van tijd is het echter mogelijk dat auto accu zwakker wordt of zelfs kapot gaat. De cellen in de batterij zijn namelijk onderhevig aan slijtage. Ben je op zoek naar een nieuwe accu voor jouw auto? Voer simpelweg het kenteken in. Het juiste exemplaar voor jouw auto komt vanzelf naar boven!

Ingewikkelde reparatie?

Wil je weten hoe je onderdelen vervangt? Of een nieuwe schijf laten monteren? Ons servicecentrum regelt het voor je!

  • 030 7 60 40 20
  • info@123autoparts.nl

Gratis verzending bij een bestelling boven de 70 euro!

Let op! Je hebt nog geen auto geselecteerd. Voer hierboven je kenteken in of kies handmatig jouw auto, zodat de juiste onderdelen weergegeven worden.

Helaas is er geen artikel gevonden!

Verder winkelen

Auto accu

De accu is een van de belangrijkste onderdelen van je auto. Natuurlijk om jouw auto te starten, maar ook om gebruik te maken van de radio, navigatie of automatische vergrendeling. Een betrouwbare auto accu zorgt ervoor dat je onbezorgd de weg op gaat en voorkomt dat je langs de weg stil komt te staan. Daarom is het belangrijk om het onderdeel tijdig te vervangen.

 

Wat doet de accu in je auto?

In de auto accu zit energie. Die energie is nodig om de auto te starten. Zodra je de contactsleutel omdraait, wordt er stroom geleverd aan de startmotor van je auto. Deze gaat draaien en zorgt ervoor dat de motor aanslaat. Op dat moment komt ook de dynamo in actie. Verder levert de accu energie aan kleine onderdelen in je auto. Denk bijvoorbeeld aan het lampje dat aangaat wanneer je de deur opent.

 

Hoe lang gaat een auto accu mee?

De accu van je auto gaat gemiddeld 3 tot 6 jaar mee. De levensduur is sterk afhankelijk van het gebruik van de auto. Rijd je voornamelijk korte ritjes? Dan heeft de het onderdeel veel meer te verdragen. De accu moet dan namelijk regelmatig stroom leveren, maar krijgt niet de kans om volledig op te laden. Heb je vaak stroomverbruikers (zoals de verlichting of radio) aan staan terwijl de motor niet draait? Ook dan zal het onderdeel heel snel leeg raken.

Ook tijdens alledaags gebruik zal de hoeveelheid actief materiaal in de accu steeds een beetje afnemen. Na verloop van tijd ontkom je er niet aan en is de hoeveelheid actief materiaal te klein om genoeg capaciteit te leveren. De accu van de auto is aan vervanging toe. Vaak gebeurt dit in de winter omdat lage temperaturen een negatief effect hebben op de capaciteit.

 

Wat te doen bij een lege auto accu?

Je hebt het vast wel eens meegemaakt: een lege auto accu. Bijvoorbeeld omdat je de koplampen aan hebt laten staan. Of omdat de deur van je auto niet goed dicht was, waardoor de binnenverlichting aan bleef. Wat je dan moet doen? Snel op zoek naar een set startkabels én een tweede auto.

Let bij het aansluiten van de startkabels goed op de plus- en minpolen. De tweede auto (de hulpauto) laat de motor draaien en zet de verlichting aan. Dit helpt om de piekspanning te voorkomen. Draait je motor weer? Maak dan een ritje van tenminste 15 minuten. Zo krijgt de dynamo de kans om je accu weer bij te laden.
 

Welke accu is geschikt voor mijn auto?

Weet je niet welk exemplaar geschikt is voor jouw auto? Dan ben je bij 123autoparts aan het juiste adres. Wij kunnen je namelijk uitstekend helpen. Voer simpelweg het kenteken van je auto in en de juiste accu komt direct naar boven. Het is ook mogelijk om te zoeken op het merk en model van je auto. Zo vind je precies het onderdeel dat je nodig hebt!

Nieuwe auto accu kopen bij 123autoparts

Is de accu van je auto versleten en start de motor niet meer goed? Dan is het verstandig om een nieuwe auto accu te kopen. Omdat er verschillende soorten zijn, kunnen we ons goed voorstellen dat je het uitkiezen van een geschikt model lastig vindt. Gelukkig bestel je bij 123autoparts al binnen enkele klikken de juiste accu voor jouw auto en zoek je eenvoudig op kenteken naar een geschikt model.

 

10% KORTINGSBON VOOR JE EERSTE BESTELLING

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van onze acties en exclusieve kortingen.
 

 

123autoparts info@123autoparts.nl 123Autoparts
NL WENUM WIESEL Gelderland 7354 ZX Antwoordnummer 73454
030 7 60 40 20

Klanten geven ons een 9 uit 10
(6380 reviews)

© 2024

123autoparts.nl ® Alle rechten voorbehouden

naar boven
ACCEPTEREN

Door de site te blijven gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie