• /assets/images/vinkje.png Meer dan 300.000 onderdelen
  • /assets/images/vinkje.png Vakkundig technisch support 
  • /assets/images/vinkje.png Veilig en makkelijk betalen

Stadslicht

0 product(en) gevonden

Stadslicht

Stadslicht

Stadslicht is de minst opvallende vorm van verlichting die een auto heeft, maar daardoor niet onbelangrijk. Wanneer het stadslicht van jouw auto kapot is, moet je deze zeker vervangen. Gelukkig kun je daarvoor terecht bij 123autoparts. Bestel het juiste stadslicht voor jouw auto en je kan weer veilig de weg op!

Wat is stadslicht eigenlijk?

Stadslicht zou eigenlijk beter een andere naam kunnen hebben en wordt dan ook vaak parkeerlicht genoemd. Bij stadslicht branden er twee kleine lampjes aan de voorkant en de achterlichten. Bij auto’s vanaf 2015 zit er aan de achterkant van de auto ook apart stadslicht. Stadslicht verlicht het wegdek niet en is er vooral om je auto zichtbaar te maken wanneer je deze geparkeerd hebt.

Wanneer gebruik je stadslicht?

Vroeger werd stadslicht gebruikt om in de stad te rijden. Het zwakke licht was ideaal voor in de bebouwde kom, zodat men niet verblind werd. Ook konden vroeger de accu’s nog niet veel stroom leveren om veel verlichting aan te hebben. Maar wanneer gebruik je tegenwoordig je stadslicht? Tegenwoordig wordt stadslicht gebruikt bij het parkeren. Wanneer je bij slecht zicht parkeert moet dit licht worden ingeschakeld aan de kant waar de andere bestuurders de auto passeren. Stadslicht mag wel gebruikt worden tijdens het rijden, wanneer er geen omstandigheden zijn die om andere verlichting vragen. 

Stadslicht vervangen

Wanneer een koplamp of achterlicht kapot is, heb je dat snel genoeg door. Bij stadslicht kom je daar wellicht wat minder snel achter. Het is daarom belangrijk om af en toe te controleren of alle verlichting het nog doet. Wanneer dat niet het geval is of wanneer het stadslicht stoort, is het tijd om de boel te vervangen. Dit is niet lastig en kun je in veel gevallen zelf. 

Nieuw stadslicht voor je auto bestellen

Is het stadslicht van jouw auto dus kapot, dan is het zaak om deze te vervangen! Je kan gemakkelijk nieuwe bestellen op onze website. Binnen enkele klikken is het al geregeld en dan zorgen wij voor een snelle levering.

  •  

 

10% KORTINGSBON VOOR JE EERSTE BESTELLING

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van onze acties en exclusieve kortingen.
 

 

123autoparts info@123autoparts.nl 123Autoparts
NL WENUM WIESEL Gelderland 7354 ZX Antwoordnummer 73454
030 7 60 40 20

Klanten geven ons een 9 uit 10
(6296 reviews)

© 2023

123autoparts.nl ® Alle rechten voorbehouden

naar boven
ACCEPTEREN

Door de site te blijven gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie