• /assets/images/vinkje.png Meer dan 300.000 onderdelen
  • /assets/images/vinkje.png Vakkundig technisch support 
  • /assets/images/vinkje.png Veilig en makkelijk betalen

Acculaders

0 product(en) gevonden

Acculaders

Acculader kopen

Een auto accu is super belangrijk. Deze zorgt er namelijk voor dat de auto start, de lampen werken en dat je naar de radio kan luisteren. Naar loop van tijd kan het zijn dat de accu zwakker wordt of dat deze zelfs kapot gaat. 

Wist je dat in de winter accu’s vaker worden vervangen? Dit komt doordat accu’s bij koude temperatuur minder capaciteit hebben. Hierdoor komt in de winter een zwakke accu sneller aan het licht. 123autoparts heeft een groot assortiment aan auto-accu’s, startkabels, jumpstarters en andere toebehoren. Benieuwd wat de oplossing is van jouw probleem? Neem dan een kijkje in onze shop! 

Auto accu opladen

Als je accu enkel leeg is kan deze makkelijk opnieuw worden opgeladen. Hoe gaat dit in zijn werking? Beoordeel eerst wat voor type accu je hebt. Er zijn verschillende soorten: 

  • Onderhoudsvrij
  • Natte cel
  • AGM (Absorbed Glass Mat)
  • Gelaccu
  • VRLA-accu (recombinatieaccu)

Wanneer je dit hebt vastgesteld kan de acculader worden gekocht die bij jouw type accu past. De meeste accu laders werken op alle types accu, behalve de natte cel accu’s. Indien nodig moet je de accu uit de auto halen. Vervolgens is het van belang dat de accupolen worden schoongemaakt. Dit is noodzakelijk zodat de polen goed contact kunnen maken met de klemmen van de acculader. Vervolgens plaats je de acculader op de juiste manier (lees altijd de gebruiksaanwijzing van de acculader). Daarna is het van belang dat de celkapjes worden verwijderd. Deze moeten verwijderd worden zodat gas kan ontsnappen wat ontstaat tijdens het laden. Plaats vervolgens de klemmen in de bijbehorende accupolen. De positieve klem is vaak rood (+) en de negatieve pool zwart (-). Zet vervolgens de acculader aan en stel deze in op het gewenste voltage. Wanneer je er zeker van bent dat alles goed gaat kun je de acculader en de accu met rust laten totdat deze vol is. Dit kan soms wel een dag duren! 
 

Auto accu vervangen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de accu niet leeg is maar vervangen dient te worden. Wist je dat de gemiddelde levensduur van een accu ongeveer 6 jaar is? Grote kans dus dat jouw accu aan vervanging toe is! Vooral wanneer de auto wordt gebruikt voor korte ritten is het mogelijk dat deze levensduur nog korter wordt. 123autoparts heeft veel verschillende accu’s in haar assortiment waardoor je probleem makkelijk en snel kan worden verholpen!

 

10% KORTINGSBON VOOR JE EERSTE BESTELLING

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een kortingscode van 10% korting op je eerste bestelling. Daarnaast blijf je op de hoogte van onze acties en exclusieve kortingen.
 

 

123autoparts info@123autoparts.nl 123Autoparts
NL WENUM WIESEL Gelderland 7354 ZX Antwoordnummer 73454
030 7 60 40 20

Klanten geven ons een 9 uit 10
(6296 reviews)

© 2023

123autoparts.nl ® Alle rechten voorbehouden

naar boven
ACCEPTEREN

Door de site te blijven gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie